Urakortit uusiksi! -julkaisu

Urakortit uusiksi! - Piilotyöpaikasta aito työpaikka

Koska mikään työpaikka ei ole ikuinen!

Urakorttisi ovat käsissäsi

Julkaisumme ilmestyi 2014 JAMK:n julkaisusarjassa ja on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Tällainen kirja puuttui tarjonnasta! Tavoitteenamme oli laatia erityisesti piilotyöpaikkojen hakemiseen ja löytämiseen keskittyvä teos, sillä valtaosa rekrytoinneista tapahtuu piilotyömarkkinoilla. 

Useimmat työnhakuoppaat keskittyvät työnhakuun avoimeksi julistettujen työpaikkojen osalta. On selvää, että näissä hakutilanteissa kilpailu hakijoiden kesken on jopa raakaa. Hakijoita avoimeen paikkaa voi olla useista kymmenistä jopa satoihin. On myös mahdollista, että paikkaan ei valita ketään, eli yritykselle on tullut jokin este rekrytointiin tai siihen ei alunperin aiottukaan palkata henkilöä.

Mistä piilotyöpaikkoja sitten voi lähteä etsimään? Oma lähiverkosto on aika nopeasti koluttu läpi. Eikä lähimpiä kontaktejaan voi liiaksi rasittaa pyynnöillä auttaa työnhaussa. Toki niinkin ystävällisiä henkilöitä löytyy ja joskus voi onni potkaista läheltäkin.

Piilotyöpaikan etsiminen vaatii kuitenkin systemaattista työskentelyä, ja se on kuin mikä tahansa kompakti projekti. Projektiin sisältyy tiedon hankintaa, koordinointia ja kontaktointia. Tarvitset näitä taitoja myös jatkossa, sillä mikään työpaikka ei ole ikuinen. Alkuun piilotyöpaikkojen hakeminen voi tuntua haasteelliselta, mutta ajanoloon siihen harjaantuu. Epämukavuusalueella toimiminen kasvattaa!

Piilotyöpaikkojen etsimiseksi ja potentiaalisten kohteiden löytämiseksi verkko on pullollaan tietoa. Sinun on vain päätettävä, mitä haluat ja täsmennettävä, mitä osaat. Sen jälkeen lähdet fokusoimaan kohteisiin, joista olet hankkinut riittävästi tietoa. Markkinoit osaamistasi potentiaalisille ostajille eli työnantajille. Näihin vaiheisiin saatat tarvita apua - se löytyy "Urakortit uusiksi !" - julkaisusta.

Piilotyöpaikasta aito työpaikka!

Lue Talouselämän artikkeli piilotyöpaikat-kirjaan liittyen.