Työnhaun haasteita

Ikäsyrjintä

Kukoista!

On valitettavaa, että ns. ikäsyrjintää tapahtuu edelleen työmarkkinoilla. Ikäsyrjintä tarkoittaa henkilön asettamista eriarvoiseen asemaan iän perusteella. 

Ikäsyrjintä on usein näkymätöntä ja liittyy asenteisiin. Jostain syystä on tapana kategorioida työnhakijoita iän perusteella. Huonoja puolia löydetään sekä nuorista että iäkkäämmistä; nuoret ajatellaan vaikkapa kypsymättöminä ja iäkkäämmät urautuneina ja jäykkinä.

Rekrytoinnissa ja henkilövalinnoissa olisi syytä keskittyä hakijan osaamiseen ja potentiaaliin. Sen vuoksi sinun hakijana kannattaa lähestyä mahdollista työpaikkaa "osaaminen edellä".

Teetkö oikeita asioita oikein?

Työnhaku ei ole helppoa. Joudut toimimaan epämukavuusalueellasi tämän tästä. Kasvat henkisesti aina, kun ylität jonkin haasteen. Työhakuosaamisesi kehittyy ja samalla opit monia muitakin taitoja.

On turhauttavaa, jos tuloksia ei ala syntyä ponnisteluista huolimatta. Tässä sinua auttaa se, että tiedostat työnhaun olevan työtä jo sellaisenaan. Tulos riippuu täysin satsauksista, joita olet valmis tekemään tavoitteesi eteen. Tämä vaatii tunti- ja viikkokaupalla määrätietoista tekemistä - vedät työnhakuprojektiasi konkreettisesti.

Sinun kannattaa myös aika ajoin tarkistaa, että teet oikeita asioita oikein. Markkinoit omaa osaamistasi potentiaalisille ostajille - onko markkinointiviestintäsi houkuttelevaa? Onko tuotteesi sellainen, että sille on kysyntää? Tiedätkö, missä "asiakkaasi" ovat tai mistä heitä syntyy lisää? Millä saisit herätettyä heidän huomionsa ja vakuutettua tuotteesi lisäarvosta? 

Piilotyöpaikat-kirja antaa sinulle vinkkejä juuri oikeiden asioiden tekemisestä oikein.